Siste innlegg

Sigurd «Satyr» Wongraven

Sigurd «Satyr» Wongraven er en norsk musiker og multi-instrumentalist, mest kjent som grunnleggeren av black metal-bandet Satyricon. Han ble født 28. november 1975 i Oslo, Norge.

Satyr begynte å spille gitar i en alder av ni år, og dannet sitt første band, Eczema, i en alder av 12 år. Han dannet senere Satyricon i 1990 sammen med vokalist Kjetil-Vidar «Frost» Haraldstad. Bandet har vært en av de mest innflytelsesrike gruppene innenfor black metal-sjangeren og har gitt ut flere kritikerroste album.

I tillegg til sitt arbeid med Satyricon, har Satyr også jobbet med andre musikalske prosjekter og samarbeidet med en rekke andre musikere. Han har også et eget plateselskap, Moonfog Productions, som han grunnla i 1993.

Satyr har blitt anerkjent som en viktig figur innenfor black metal-sjangeren og norsk musikk generelt, og han har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid. Han er også kjent for sitt karakteristiske utseende, med langt hår og ansiktstatoveringer.