Siste innlegg

Hvem er Satyricon?

Satyricon er et norsk black metal-band som ble dannet i 1991 av vokalist og gitarist Sigurd Wongraven og trommeslager Carl-Michael Eide. Bandet er kjent for å være en av pionerene innenfor norsk black metal og har hatt stor innflytelse på sjangeren.

Satyricon har utgitt ni studioalbum, inkludert klassikere som «Nemesis Divina» og «Volcano», og har opptrådt på store metal-festivaler over hele verden. Bandets musikk er kjent for å være mørk og intens, med rå og aggressive gitarriff og Satyrs karakteristiske vokal.

I tillegg til musikken har Satyricon også vært aktive i norsk musikk- og kulturliv, og har vært en viktig del av den norske black metal-scenen siden 1990-tallet.

Satyricon består for tiden av to medlemmer:

  • Sigurd «Satyr» Wongraven: Vokalist, gitarist og låtskriver. Han er en av grunnleggerne av bandet og har vært med siden starten i 1991.
  • Kjetil-Vidar «Frost» Haraldstad: Trommeslager. Han ble med i bandet i 1993 og har vært en viktig del av Satyricons lydbilde og stil.

Tidligere medlemmer inkluderer bassist Steinar «Azarak» Gundersen, bassist Vegard «Wargod» Blomberg, gitarist Dag «Tilbakeholdt» Nilsen og trommeslager Anders «Neddo» Odden.

Mest kjente låter

  1. «Mother North» – en klassisk Satyricon-låt fra albumet «Nemesis Divina» som ofte regnes som bandets signaturlåt.
  2. «Fuel for Hatred» – en annen populær låt fra albumet «Volcano» som er kjent for sitt intense og aggressive gitarriff.
  3. «K.I.N.G.» – en singel fra albumet «Now, Diabolical» som ble en stor hit og er ofte spilt på metal-festivaler og i radiostasjoner over hele verden.
  4. «The Pentagram Burns» – en episk låt fra albumet «Now, Diabolical» som viser Satyricons evne til å skape atmosfæriske og intense musikkstykker.
  5. «Black Crow on a Tombstone» – en mørk og melankolsk låt fra albumet «Rebel Extravaganza» som viser en annen side av Satyricons musikk.

Dette er bare noen eksempler, og Satyricon har mange andre populære låter og album som har påvirket den norske og internasjonale black metal-scenen.